Politica de la Oscaruri a Violei Davis Comentarii despre „Numai munca celebrează ceea ce înseamnă să fii în viață”

Ieri am lăudat discursul Violei Davis la Oscar pentru că este memorabil fără a fi politic – pentru că a vorbit pur și simplu despre cariera ei într-un mod emoționant și bine scris. Twitter mi-a anunțat rapid că am omis ceva. La televiziune și în presa tabloidă, comentariile lui Davis au stârnit indignare.

După ce a explicat că el și-a văzut munca ca „excavarea… povești ale unor oameni care au visat în mare și nu au văzut niciodată acele vise împlinite, oameni care s-au îndrăgostit și au pierdut”, Davis a spus asta:

Am devenit artist – și mulțumesc lui Dumnezeu că am făcut-o – pentru că suntem singura profesie care celebrează ceea ce înseamnă să fii în viață.

Acesta a fost unul dintre cele mai discutate subiecte de pe internet după premiile Oscar. „Arta este minunată; arta este îmbogățitoare; arta ne poate lega unul de altul”, a scris Ben Shapiro Daily Wire. „Dar aroganța de a spune că artiștii sunt „singura lucrare care recunoaște semnificația vieții” este uimitoare. Dar doctorii? Dar mamele care stau acasă, care ajută să-și schimbe viața în loc să-și facă singuri treaba? Dar oamenii morți? Dar toți cei de pe piața liberă care se sacrifică pentru ca alții să-și îmbunătățească viața?”

O variantă a acestui sentiment a ajuns pe Internet, unde Davis este uneori citat greșit spunând că „actorii” sărbătoresc ce înseamnă să fii în viață sau, mai rău, că ei sunt singurii care „știu” ce înseamnă să fii în viață. .

Au dreptate oamenii să fie supărați? A spus că artiștii sunt mai buni decât toți ceilalți? Citindu-i cuvintele la propriu, în retorica lui și oferindu-i un ușor beneficiu de îndoială, este greu să vedem revenirea lui Davis ca altceva decât un simptom al războaielor noastre culturale.

Fiecare poate „sărbători ce înseamnă să fii în viață” în felul său, dar a cui este treaba? Artiști, desigur. Lideri, poate. Doctori Salvați viața în loc să o sărbătorim și nu-i insultă să spună asta. Părinții nerezidenți Ajutați-mă alții, iar Davis ar fi de acord că acest lucru este mai nobil, mai important și mai important decât „sărbătorirea” sensului vieții.

Ideea lui a fost pur și simplu că artiștii fac o treabă unică de a spune poveștile oamenilor și că el este bucuros să le aibă.

Desigur, s-ar putea adapta astfel încât să fie mai puțin controversată, chiar mai puțin interesantă, cuvinte. Dacă ar fi spus pur și simplu: „Am devenit artist – și mulțumesc lui Dumnezeu că am făcut-o – pentru că sărbătorim ce înseamnă să fii în viață”, plângerile ar fi greu de găsit. „Singur” arată un mod binecunoscut prin care artiștii sunt unici și este un fluier pentru oricine urăște elitismul și condescendența de la Hollywood. Și nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a exprima o asemenea furie decât acum.

În dreapta, aparentul dispreț față de industria divertismentului l-a prins și pe Donald Trump. La momentul de Vulpea și prietenii după Oscaruri, snafu La La Land S-a anunțat în mod greșit că cel mai bun film a fost făcut de Steve Doocy ca: „Hollywood a greșit alegerile, iar aseară Hollywood a greșit Oscarurile”. Gazda Tucker Carlson a fost de acord, dar a adăugat că Lumina lunii „trebuia să câștige” pentru că o cerea cultura, establishmentul corect politic. Da, toate Oscarurile au fost un dezastru ciudat și un joc ascuns.

Donald Trump și-a dat interpretarea despre dezastrul Academiei: „Cred că au fost atât de concentrați pe politică încât nu au fost de acord până la urmă”, a spus el. Breitbartde parcă contabilul PricewaterhouseCoopers care i-a dat lui Warren Beatty plicul greșit ar fi făcut-o pentru că îl batjocorise atât de mult pe Kimmel, trimițând președintelui „Tu sus?”

Liberalii ar putea deplânge faptul că Trump își asumă meritul pentru greșelile adversarilor săi. Dar, desigur, ambele părți văd o mulțime de politică în divertisment în zilele noastre: uitați-vă la tot ceea ce face Doocy și comparați-l cu sfârșitul premiilor Oscar în noaptea alegerilor.

Pentru mulți telespectatori de duminică, discursul lui Davis a părut surprinzător, deoarece aproape a depășit o dezbatere partizană și a vorbit cu pasiune despre performanță. Dar un cuvânt – „doar” – a fost suficient pentru a-l face să testeze turnesolul războiului cultural. Fie a vrut să lupte cu arta în public, fie doar își arăta opera așa cum o vedea. În orice caz, a fost o mișcare într-o perioadă în care artiștii sunt ținuți la aceleași standarde ca și cei care vor să fie în funcție: se așteaptă să-și aleagă cuvintele nu pentru adevăr, ci pentru politică.

Leave a Comment

Ste mr WOR GET Stu Get Fre FRE Fre FRE Fre Pay mon Fif FRE mr Fre Fre Get Xbo Get STE mr 837342 837342 837342 837342 837342 837342 837342

Politica de la Oscaruri a Violei Davis Comentarii despre „Numai munca celebrează ceea ce înseamnă să fii în viață”

Ieri am lăudat discursul Violei Davis la Oscar pentru că este memorabil fără a fi politic – pentru că a vorbit pur și simplu despre cariera ei într-un mod emoționant și bine scris. Twitter mi-a anunțat rapid că am omis ceva. La televiziune și în presa tabloidă, comentariile lui Davis au stârnit indignare. După ce … Read more

div>